2012 metų rudens favoritai ir kelios „pasidaryk pati“ idėjos

Šis ruduo žada būti nenuobodus. Visomis prasmėmis. Nors roges reikia ruošti vasarą, o lagaminą į gimdymo namus susikrauti kuo anksčiau, mano gyvenime dažnai viskas vyksta paskutinę minutę, pagavus impulsą (įkvėpimą), kaip sakoma, ir apgalvojus kiekvieną smulkmeną. Štai, pavyzdžiui, mano naujoji senoji pižama iš „antrų rankų“ parduotuvės beveik tobulai atitinka šio sezono tendenciją vilkėti (ne, ne pižamą) tobulai derančių raštų kostiumą (gaila, ji su žvaigždutėmis, o ne marginta senamadiškais geometriniais raštais, antraip būčiau dar madingesnė; dar labiau gaila dėl to, kad niekur neradau prie šios pižamos derančių atlasinių šlepečių (gal kas žinot, kur galima rasti ne pliušinių, frotinių ir kitokių „šlepetiškų“ medžiagų, o dailias, pavyzdžiui, atlasines ar aksomines šliurytes?)). Tai štai. Rogėmis susirūpinau ir apie rudens pirkinius ėmiau svajoti tik dabar, kai vakarai ir rytai gerokai atvėso ir nori nenori apniko svajos apie tobulai šiltą ir minkštą megztinio glėbį.

Štai mano šio rudens svajonių pirkiniai. „Subalansuoti“ pagal šio sezono madą, tačiau kartais užtenka ir nedidelės madingos detalės…

ŠIRDŽIAI MIELAS MEGZTINIS

Paprastai niekaip neapsisprendžiu, kokio megztinio man labiausiai reikia ir koks būtų arčiausiai širdies. Nes megztinių nelabai mėgstu. Tačiau šį kartą žinau: nusižiūrėjau jį viename žurnale, iš fotosesijos, ir įsigeidžiau. Gal todėl, kad mano širdis šį rudenį kupina didžiulės meilės.

Ne veltui sakoma, jog meilę nuo neapykantos skiria vos vienas žingsnis :). Ne taip seniai įsimylėjau ir šį juodą vampyrišką „Markus Lupfer“ megztinį su siuvinėtomis (beje, madingos sezono spalvos) lūpomis.

O ką, puiki alternatyva, jei tau netinka alyvinis lūpdažis (ir vampyrų iltys), o madingai atrodyti norisi…

JUODAS POLAS

Praėjusį sezoną buvau aptikusi savo svajonių golfą parduotuvėje „Massimo Dutti“ (kainavo ne karvę, o buvo kašmyrinis, tačiau prieš Kalėdas kišenės buvo tuščios ir jo tada aš nenusipirkau). Dabar, kai polai vėl tapo trokštamu visų fashionistų grobiu, ir aš prisiminiau savąją juodąją svajonę.

Žinot, kuo man dar patinka vadinamieji golfai? Nes prie jų nereikia jokių papuošalų, nebent kokių nors subtilių auskarų „prie ausies“ ar ilgos grandinėlės su Alisos Triušio laikrodėliu (tiesa, šį sezoną aš rinkčiausi masyvoką kryžių – ir dėl amuletų galios, ir dėl dabar siaučiančios kryžių mados).

DAR VIENAS KASPINĖLIS

Savo nežinia iš kur ir kada mane užklupusią meilę kaspinėliams aiškinu kaip moteriškai žavią silpnybę. Jei garderobe yra bent vienas kaspinėlis, jaučiuosi kažkaip geriau :). Kaspinų tikrai specialiai neperku ir nekolekcionuoju, tiesiog kartas nuo karto nusičiumpu – tai gumelę plaukams su kaspinėliu, tai segtuką, tai sagtelę, tai pirštines su šia žavia subtiliai moteriška detale. O neseniai internete aptikau ir štai tokį tiesiog tobulai mano skonį atitinkantį megztuką su odinėmis detalėmis (į dešimtuką!) ir odiniu kaspinėliu. Mielas, tiesa?

PRARASTOJO SIJONO BEIEŠKANT

Kai išvydau šį sijoną, vos neapsivožiau su kėde: prieš kelias savaites darydama tvarką (?) savo spintoje, tokį pat dailutį trumputį raudoną vilnonį A formos sijoną (tik ne „Miu Miu“) iškrausčiau iš namų. Dabar raunuosi plaukus ir barstausi galvą žėrinčiais kristalais, kuriais būčiau galėjusi apsiūti menamas kišenėles ir savo rankomis susikurti madingą sezono drabužėlį! Taip, sijonas buvo senas, atsiradęs nežinia iš kur, bandytas taisyti, todėl atrodė nevertas dar vieno šanso, o dabar pasiutusiai gaila prarasto šanso jo atsiprašyti…

Beje, šio rudens mada labai dėkinga visoms auksarankėms, nes karoliukais ir siuvinėjimais galima ne tik atnaujinti pabodusį drabužį (ir taip suteikti jam mano jau apverktą antrą šansą), bet ir minimaliomis priemonėmis pasiekti mados aukštumų – ar matėt, kiek siuvinėjimų, blizgučių ir karoliukų šių metų rudens ir žiemos kolekcijose?!

KAREIVIŠKAS ŠVARKAS

Regis, militaristinis stilius nė nespėjo išeiti iš mados, o štai – masyvios žalvarinės sagos, „susodintos“ dviem eilėmis, antpečiai ir kareiviškos uniformos motyvai ir vėl ant bangos. Mano prieš kelerius metus pirktas paparčių žalumo kareiviškas paltas leis šiemet sutaupyti bent ant viršutinių drabužių, nes, be šio, dar turiu kažkokiame butike pirktą platų pilką paltą nuleistais pečiais, kuris, beje, šiemet irgi vis dar madingas, nes jo išaugti beveik neįmanoma. Gal tik tokios pačios ar panašios spalvos diržas (elastinis – didesniam efektui) praverstų – tai naudingas ir madingas šio sezono aksesuaras.

Beje, jei dairysitės militaristinio stiliaus palto ar švarko, rinkitės su pridėtinėmis (ir geriau – masyviomis) kišenėmis – ši detalė dabar be proto madinga.

(KAILINIS) ŠALIKAS

Kas nors kailiniuoto tiesiog privalo atsidurti jūsų spintoje šį sezoną (atsiprašau visų, kuriems kailis iš principo nepriimtinas). Puiki išeitis – koks nors kailinis akcentas: šalikas, apykaklė, rankovės, antpečiai ir pan. Kadangi prisegamą labai dailią dirbtinio kailio apykaklę turiu, šį sezoną norėčiau kailinio šaliko, kuris jaukiai apsivytų kaklą net ir vilkint nestorą švarkelį ir mūvint pirštines. Nemėgstu apsitūloti.

O dar labai labai seniai svajoju apie kailinę liemenę. Ši, kaip ir kailinis šalikas, labai tiktų tiesiog užsimesti, kad šilčiau ir jaukiau būtų. O gal vertėtų pasekti Olivios Palermo pavyzdžiu ir paieškot pliušinės liemenės?

Net juodą švarką galima atnaujinti, kišenes apsiuvant kailio atraižėlėmis ir taip susikuriant kažką panašaus į šį „Marc by Marc Jacobs“ švarką.

O kas moka megzti, bus nesunku susinarplioti didžiulį storą masyvų šaliką, kurį vynioti šį sezoną patariama kaip peleriną (beje, trokštamiausius sezono šalikus sukūrė irgi Marcas Jacobsas, kurdamas mados namų „Louis Vuitton“ rudens ir žiemos kolekciją). Porą labai panašių „žiogelių“ (t. y. „žiogų“) mačiau „Humanoje“ Pylimo ir Gėlių gatvių kampe.

CHELSEA BATAI

Nes jie tokie, kaip sakoma, ir prie svečio, ir prie pečiaus: tiks ir kasdienai į lauką su šiltomis kojinėmis bei džinsais, ir „į miestą“. Ilgą laiką buvau ištikima jojiko batams (ir, ačiū dievui, nesergu batų manija, kaip kai kurios mano draugės :)), tačiau nusprendžiau, kad mano kojos nusipelnė šiek tiek įvairovės.

Jei daiktas universalus ir dar madingas, jam vietos spintoje visada atsiras!

BOTAI

Metų metus tai mano metų pirkinys, kuriam niekaip neprisiruošiu ir, prisipažinsiu, tiesiog nerandu man patinkančių botų. Tiesa, neseniai buvau nusižiūrėjusi Vivienne Westwood kurtus bočiukus su nedideliu aulu ir kaspinėliu ir net ketinau skirti tuos 400 litų jiems įsigyti, tačiau jie manęs nesulaukė… Dabar mano taikiklyje – arba retro botai (tobulai atrodytų aukštakulniai, esu panašių mačiusi mūsų parduotuvėse, tik kažin, ar patogūs), arba visai paprasti ir amžinai madingi „Hunter“. Gal vis dėlto labiau norėčiau botų su kabluku

AKINIAI

Seniai svajoju įsigyti naujus akinius ir labai ilgai „kovojau“ (tai reiškia – sėdėjau sau tyliai ir pavydėjau tiems, kurie tokius nešiojo) su hipsterių juodų storų akinių rėmų mada. Kai pagaliau tokius akinius įsigijo visi, kas netingėjo, ir man tokių mirtinai prisireikė :). Bet jei net didžioji madinguolė Victoria Beckham pradėjo kurti panašius rėmelius, nerasdama (pa)tinkančių akinių sau (taip taip, V. Beckham reikia akinių!), gal verta pasvarstyti apie šią investiciją (iš principo sutinku su auksine stiliaus taisykle, kad garderobe brangiausi turi būti trys elementai: batai, rankinė ir akiniai. Kadangi batams niekada neišlaidauju, nes niekada nerandu tokių, kurie man būtų tobuli, rankinėms irgi, nes jų irgi nerandu tokių, kokių norėčiau, belieka akiniai :)).

Tiesa, pačios Victorios rėmukai, pagaminti Italijoje, kompanijos „Cutler and Gross“, brangoki (kainos siekia nuo 410 JAV dolerių) ir pasirodys tik kitų metų sausį, bet gal pavyks sumedžioti ką nors panašaus.

ORANŽINĖS ODINĖS PIRŠTINĖS

Šį sezoną be proto madinga mergina ne tik su drakono tatuiruote, bet ir odiniu švarku, sijonu, suknele, kelnėmis etc. O man užteks ir odinių pirštinių. Juolab kad rudenį vairuosiu ne motociklą, o vaikišką vežimėlį. Pernykštis pirkinys iki alkūnių tobulai tiks ir šiam rudeniui, tačiau iki pilnos laimės man dabar tetrūksta ryškiai oranžinių odinių pirštinaičių (juoksitės, kai pasakysiu, kad jas ruošiuosi derinti prie būsimo kūdikio vežimėlio :)). Jei kur užmatysit, būtinai praneškit!

Beje, oranžinė – madingiausia ateinančio pavasario sezono spalva ;).

VIOLETINIS NAGŲ LAKAS

Madingiausia šio sezono spalva, kurią galima dėvėti nuo galvos iki kojų – violetinė. Pagal Zodiaką mano akmuo yra ametistas, kurio atspalvių netrūko „Chanel“ rudens ir žiemos kolekcijos pristatyme; kadaise turėjau tokį pakabuką su ametistu, ak, kaip jis dabar man praverstų (įdomu, kur jis pasidėjo?). Su sąlyga, kad jo nebeturiu, šį rudenį ieškosiu sodraus violetinio nagų lako.

RYŠKUS LŪPDAŽIS

Madingiausias šio sezono lūpas „įgauni“, kai padaugini raudonojo vyno :). Tačiau būtent sodri raudonojo vyno spalva ant lūpų šį sezoną madingiausia. Nemanau, kad tai mano spalva, turiu kelis lūpdažius su vyšnių „užuomina“, tačiau, mano galva, man kur kas labiau tiktų kraujo raudonumo, tiesiog labai labai raudona spalva. Galbūt atnaujintoji „Chanel Rouge Allure“ dažų kolekcija atitiks mano reikalavimus? Juolab kad ir kaina dar visai įkandama Kalėdų Seneliui (tik reikės nepamiršti laiške nurodyti lūpdažių atspalvį ir numerį :)).

Taip pat norėčiau išbandyti naujuosius „Guerlain“ skystus lūpų dažus (kažkas tarp lūpų dažų ir blizgio) „Rouge G L’Extrait“.

KLASIŠKI PAPUOŠALAI

„Ana Karenina“ su Keira Knightley, be jokios abejonės, vienas mano laukiamiausių naujo (kino) sezono filmų (kostiumus filmui kūrė „Oskarui“ nominuota dizainerė Jacqueline Durran, dirbusi su aktore filmuose „Atpirkimas“ ir „Puikybė ir prietarai“; abu mačiau, abiejų kostiumai man labai patiko, o ypač toji garsioji šilkinė smaragdų spalvos Sesilijos suknelė, jau įėjusi į įsimintiniausių filmų kostiumų istoriją. Beje, fantastiška ir Mario Testino kurta fotosesija spalio mėnesio amerikietiškajam „Vogue“). O į rudens madą iš XIX a. netruko „atsikraustyti“ ir papuošalai a là Anna Karenina.

Negaliu paaiškinti, kodėl man staiga prireikė dar ir žiedo (šių aksesuarų nenešioju, išskyrus platų vestuvinį žiedą, nes laikausi taisyklės: jei negali sau leisti tikrų papuošalų, geriau tada visai jokių), ir dar būtinai su kokiu nors akmeniu (vėl prisiminiau ametistą – tobulai tiktų prie mano violetinio manikiūro ir ugninių plaukų – ir aptikau klasiškų žiedų su ametistais ir kitokiais (gaila, labai brangiais) akmenimis).

NAUJI KVEPALAI

Be jokios abejonės, tai naujoji parfumerio Jacques’o Polge’o „Coco“ kvapų šeimos kompozicija, didžioji rudens premjera, – „Chanel“ aromatas „Coco Noir“. Nes, kaip jau sakiau, ši meilė amžina.

 

„Coco Noir“ dvelkia madiena, baltuoju muskusu, jazminais ir rožėmis ir atspindi pačios Coco Chanel charakterį: kuklų, paslaptingą, bet labai drąsų. Kvapo šerdis – tarsi juodas Venecijos aksomas (liga visur įžvelgti tendencijas, tačiau aksomas šį rudenį iš tiesų išgyvena pakilimą. Ir kaip nuostabu rudenį kvepėti aksominiu kvapu! Beje, prieš keletą dienų Aistis Mickevičius pristatė nišinį, labai aksominį ir rudenišką aromatą „The Velvet Killer“. Gan sudėtingą „aksominio žudiko“ (ar „žudikės“) kompoziciją sudaro Omano frankincenso eterinis aliejus, raudonųjų mandarinų, baltųjų lelijų, vanilės ir muskuso natos). Kaip rašo žurnalas „Cosmopolitan“, „Coco Noir“ parfumeriai jau vadina kvapiaisiais burtais.

Nors mano vyras nepakenčia rožių aromato, kartas nuo karto įkišu nosį į „Creme de la Creme“ ar į Minervos blog’ą, ieškodama ten savo rožinių kvepalų (ar šiaip įkvėpimo). Pastarąjį sykį į senoviniais lūpdažiais atsiduodančius Frédérico Malle „Lipstick Rose“ ant mano odos jis sureagavo šitaip: „Kažkas prisikvepino bobučių kvepalais!“ Tačiau ką daryt, jei rožės šį rudenį – ant bangos? Bent jau pakabinti šaukštą rožių uogienės (ragavau: tikrai labai gardu). Nors į kadaise virtuvės spintelėje šaltų vakarų laukiančią rožių arbatą mano brangusis reagavo panašiai, kaip į rožių kvepalus: fui! Teisybė, kad vieni lengvai prisijaukina madą, o kiti lieka abejingi jos tendencijoms ir už viską labiau vertina individualų stilių.

[fbcomments]

2 thoughts on “2012 metų rudens favoritai ir kelios „pasidaryk pati“ idėjos”

  1. Jeigu reikia nebanaliu roziu- paragaukit Frederic Malle “The portrait of a lady”, tikrai rudeniui tinka.
    O is Chanel Allure as neseniai 58 raudona nupirkau, dabar bandau prijaukinti. Grazaus rudens jums! 🙂

    1. 🙂 Pirmi mano išbandyti „Chanel Rouge Allure“ buvo būtent Nr. 58 :-). Tačiau jų nepirkau, nes pasirodė, kad vyšninės „priemaišos“ juose vis tiek man šiek tiek per daug. Reikės dar pasižvalgyti. O Jums linkiu prisijaukinti 58-ąjį numerį ;-). „Frédéric Malle“ „The Portrait of a Lady“ nubėgau įvertinti, kai Daina Bosas kažkuriame interviu juos labai išgyrė, pasidarė smalsu, koks tai aromatas. Nesu kvepalų ekspertė, tačiau kvapas nenuvylė. Ačiū už rekomendacijas! 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *